Δήλωση Γιώργου Κασιμάτη: Οι εκλογές παραβιάζουν τη δημοκρατία και υποσκάπτουν την Ελλάδα
η μόνη απάντηση του Ελληνικού λαού είναι:
αποχή ή άκυρο και συσπείρωση για αγώνα!
Οι εκλογές δε γίνονται γιατί υπήρχε κάποιος από τους λόγους λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, που ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Οι εκλογές μεθοδεύτηκαν και αποφασίστηκαν από τους δανειστές μας και από τη συνεργαζόμενη κυβέρνηση: για να ανατρέψουν στα μάτια των λαών της Ευρώπης το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο απάνθρωπο και παράνομο καθεστώς δανεισμού που επέβαλαν στη χώρα μας και για να “νομιμοποιήσουν” την απάνθρωπη και άνομη “συμφωνία” που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα.
Σίγουρα, ούτε το ένα, ούτε το άλλο δεν μπορούν να επιτύχουν. Το καθεστώς παραμένει παράνομο και απάνθρωπο, ο δανεισμός επαχθής, άνομος και άκυρος, η “συμφωνία” παραβιάζει και πάλι την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματα του ανθρώπου, ενώ το “ΟΧΙ” του Ελληνικού Λαού στέκει ακλόνητο.
Στον ψευδεπίγραφο προεκλογικό λόγο των πολιτικών κομμάτων εξουσίας της τελευταίας πενταετίας και των χειραγωγημένων κυρίαρχων ΜΜΕ και των υπηρετών τους δεν ακούστηκε ούτε λέξη για τα βασικά ζητήματα του καθεστώτος δανεισμού, το οποίο επιβλήθηκε παράνομα στην Ελλάδα, απομυζά συστηματικά τον εθνικό της πλούτο και την εθνική της οικονομία και εξαρθρώνει το ανεκτίμητο ζωντανό της κεφάλαιο, τη νεολαία, και ολόκληρο τον κοινωνικό της ιστό.
Δεν ακούστηκε από τα κόμματα και ΜΜΕ εξουσίας ούτε λέξη -όπως δεν ακούστηκε ποτέ από την αρχή της πενταετίας- για τα βασικά ζητήματα της κρίσης, χωρίς την αντιμετώπιση των οποίων δεν μπορεί ούτε να αποτραπεί η επιβολή της απάνθρωπης “λιτότητας”, της θανατηφόρας ανεργίας, της κοινωνικής ερήμωσης με τη φυγή των νέων, της καταστροφής της εθνικής οικονομίας, της εξάρθρωσης του μεσαίου χώρου και της εξαθλίωσης των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, ούτε να γλυτώσει η Ελλάδα τον αργό θάνατο. Δεν ακούστηκε:
1.Ούτε λέξη για την πολιτική αντιμετώπισης του δανείου και του καθεστώτος δανεισμού (συμβατότητα με το διεθνές δίκαιο, τις Συνθήκες της ΕΕ και το Σύνταγμα) και για τα όπλα αντιμετώπισής τους.
2.Ούτε λέξη για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, για την πολιτική αξιοποίησής τους και την απελευθέρωση από το καθεστώς των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και του άνομου αντιπροσώπου τους, του ΤΑΙΠΕΔ.
3.Ούτε λέξη για την απελευθέρωση της οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας, την οποία εγγυάται το διεθνές δίκαιο και οι Συνθήκες της ΕΕ, αλλά την έχει δεσμεύσει παράνομα το “Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής” των δανειστών και των κερδοσκόπων.
4.Ούτε λέξη για το περιεχόμενο των βασικών δανειακών συμφωνιών, για το κύρος τους, για τη μη επικύρωσή τους σύμφωνα με το Σύνταγμα, για την κατάργηση των πρωτοφανών στην ιστορία όρων: της παραίτησης από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και των άλλων εγγυήσεων του διεθνούς δικαίου, της καθολικής δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας, σημερινής και μελλοντικής, και της ολοκληρωτικής δέσμευσης της οικονομικής πολιτικής της Χώρας.
5.Ούτε λέξη για τις κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των εγγυήσεων του ΟΗΕ και για την αποκατάστασή τους.
6.Ούτε λέξη για την αποκατάσταση της λειτουργίας της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της πρώτης λειτουργίας του πολιτεύματος, της νομοθετικής.
7.Ούτε λέξη για τα μεγάλα εθνικά θέματα, που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο επιβουλής τους εις βάρος του Ελληνισμού (ΑΟΖ, Κυπριακό, Σκοπιανό, Αιγαίου, Θράκης κ.ά.).
8.Ούτε λέξη για την απάντηση της Ελλάδας, αν η Ευρώπη επιμείνει να μας έχει υπόδουλους (Πλάνο Β΄) ως κατακτητής: θα την παραδώσουν ως δούλη ή και αυτό είναι “μονόδρομος”;
9.Καμιά διευκρίνιση για το ποια Ευρώπη θέλουν: για την Ευρώπη του πολιτισμού, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που λαμβρύνουν την ιστορία της ή την Ευρώπη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που βαραίνουν το παρελθόν της.
Επίσης, αποσιωπήθηκαν απολύτως από τα κόμματα και τα ΜΜΕ εξουσίας:
1.Η Προκαταρκτική Έκθεση της διεθνούς ομάδας υψηλού κύρους εμπειρογνωμόνων, της “Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους”, που συνέστησε η Βουλή των Ελλήνων, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή κυρίας Σοφίας Σακοράφα και της Προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, της μόνης ενεργού πολιτικού που με σαφήνεια το προβάλλει στον πολιτικό της λόγο.
2.Το Ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13.3.2014, που ήταν κόλαφος για τους δανειστές και τις ελληνικές κυβερνήσεις
3.Οι Εκθέσεις Οργανισμών του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των κοινωνικών δικαιωμάτων από το καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας.
4.Η πρόσφατη πρωτοβουλία του ΟΗΕ για το ζήτημα της νομιμότητας του δανείου της Ελλάδας, στη σχετική απόφαση της οποίας η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε επιδεικτικά να απόσχει, παραβιάζοντας κατάφωρα την ύπατη υποχρέωση που επιβάλλει το Σύνταγμα στο πρώτο άρθρο του: την υποχρέωση άσκησης όλων των λειτουργιών και εξουσιών υπέρ ου Λαού.
Όλα αυτά φανερώνουν την ηθελημένη παραπλάνηση του λαού από τα κόμματα εξουσίας και τα ΜΜΕ, με το να συζητούν και να αγωνίζονται δήθεν για τα καθημερινά προβλήματά του που προκαλεί η κρίση και όχι για τίς πραγματικές αιτίες τους και για τον πραγματικό και αποτελεσματικό αγώνα που χρειάζεται η Ελλάδα για την αντιμετώπισή τους.
Όλα αυτά καταδεικνύουν και τον πραγματικό σκοπό των σημερινών εκλογών: Ότι ο ύπατος θεσμός της λαϊκής κυριαρχίας, οι εθνικές εκλογές, χρησιμοποιείται καταχρηστικά και δόλια από την πολιτική ηγεσία και τους δανειστές, για να ανατρέψουν την ίδια την πραγματική θέληση του Λαού που εξέφρασε το μεγαλειώδες “ΟΧΙ”.
Γι’ αυτό η μόνη απάντηση του Ελληνικού Λαού είναι:
ΑΠΟΧΗ Ή ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ!
Κύθηρα, 16 Σεπτεμβρίου 2015
Γιώργος Κασιμάτης
ΔΕΙΤΕ/ΑΚΟΥΣΤΕ/ΔΙΑΒΑΣΤΕ
-
130 ΠΟΙΗΜΑΤΑ
12.02.2014
Δέκα παλικάρια
Δέκα παλικάρια από την Αθήνα πάνε βάρκα γιαλό
πάνε για του ήλιου τα μέρη, βάρκα ε γιαλό.
Ξεκινήσανε με την αυγούλα
βάρκα γιαλό
αρμενίσανε
στο γαλανό νερό.... -
78 ΑΡΘΡΑ
03.05.2017
Μαδουρισμός - του Μίκη Θεοδωράκη
Ο Μαδουρισμός είναι η καινούρια έμπρακτη τακτική για την διαιώνιση της κυβερνητικής εξουσίας με «νόμιμα» μέσα. Η προσπάθεια αυτή επιχειρείται αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα, όπου η λαϊκή αντιπολίτευση βρίσκεται μαχητικά στους δρόμους αντιμέτωπη με τον κατασταλτικό μηχανισμό μιας άλλοτε προοδευτικής κυβέρνησης που έχει χάσει την πλειοψηφία μέσα στον λαό και μέσα στη Βουλή.
-
11 VIDEOS
13.12.2017
Φώτα Πορείας - Μίκης Θεοδωράκης
-
38 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
2005
Συνέντευξη στον Πάνο Γεραμάνη για 4 συναυλίες στο Μέγαρο αφιερωμένες στα 80 του χρόνια
Στα 1952 βρέθηκα επιτέλους «ελεύθερος» στην Αθήνα. Βάζω εισαγωγικά, γιατί στην πραγματικότητα ήμουν πολίτης β΄ κατηγορίας, γι’ αυτό προσπάθησα να φύγω και να πάω όσο πιο μακριά γινόταν από την χώρα μου. Όταν στα 1954 βρέθηκα στο Παρίσι, είχα την αίσθηση που έχει το πληγωμένο θηρίο που χώνεται στην ασφάλεια της σπηλιάς για να γλείψει τις πληγές του.
-
19 ΟΜΙΛΙΕΣ
16.01.2011
Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο θέατρο Rex - Μπορούμε !
Από την εποχή ακόμα της επανάστασης του ΄21 το πρόβλημα της ξένης εξάρτησης έγινε αναπόσπαστο οργανικό μέρος της εθνικής μας ζωής. Μπήκε μέσα στο πετσί του νεοσύστατου ελληνικού έθνους αλλάζοντας μορφές και λειτουργίες και γνωρίζοντας καλά να προσαρμόζεται σοφά και καίρια σε όλες τις ιστορικές και κοινωνικές αλλαγές, που πολλές φορές τις προκαλεί η ίδια.
-
153 ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ
31.03.2014
Really Great Ballet
Δημοσίευμα στους "The Times" για την πρεμιέρα του μπαλέτου "Αντιγόνη"
-
49 ΔΗΛΩΣΕΙΣ
20.04.2015
Δήλωση - Απάντηση Μίκη Θεοδωράκη για το «Άξιον Εστί» στη Νέα Σμύρνη
Διαβάστε την Δήλωση - Απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη για το «Άξιον Εστί» που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης
-
28 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ
15.04.2013
Αποσπάσματα απ' τους δρόμους του Αρχαγγέλου Α' & Β' τόμος
Συνεχίζουμε την ανάρτηση από κάποια σημαντικά αποσπάσματα απ’ το σπουδαίο δίτομο αυτοβιογραφικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη ‘‘ Οι Δρόμοι του Αρχάγγελου’’ στην νέα του έκδοση
-
64 ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΠΙΘΑ
18.04.2006
Για την Ευρωπαϊκή Αριστερά... Απαντήσεις στις ερωτήσεις του Κ.Κ.Ισπανίας
Η τεράστια καμπάνια δυσφήμισης του κομμουνισμού και των κομμουνιστών φαίνεται ότι δεν έχει αποδώσει τελικά τους καρπούς που περίμεναν και τώρα μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί τις κοινωνίες, τους λαούς και τα έθνη ο άκρατος καπιταλισμός, οι άνθρωποι αρχίζουν να ψάχνουν για λύσεις έξω από το σύστημα.
-
33 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΡΘΡΑ
09.11.2015
Ταξιδεύοντας με τον Μίκη
Ένα νέο φιλμ του Αστέρη Κούτουλα βασισμένο σε ανέκδοτο υλικό του Αστέρη Κούτουλα από τις περιοδείες του Θεοδωράκη σε όλο τον κόσμο.
12 Νοεμβρίου, Μόναχο. -
51 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
21.07.2015
To Mέγαρο γιορτάζει τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στις 29 Ιουλίου
To Mέγαρο γιορτάζει τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στις 29 Ιουλίου, την ημέρα των γενεθλίων του, με μια εκδήλωση - αφιέρωμα σε τραγούδια του που σιγοψιθύρισαν χιλιάδες άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας και σε μακρινές γωνιές της υφηλίου.
-
16 Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
06.11.2012
Η Ομιλία του Ηλία Κονοφάγου στο Ίδρυμα Κακογιάννη
"Θα συνεχίσω στο πνεύμα του Αντώνη Φώσκολου, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί επιστημονικά και ανταποκριθήκαμε βεβαίως στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη γιατί πιστεύουμε στο όραμά του και νομίζω το όραμά μας είναι κοινό.
-
16 ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
05.07.2017
Γνώμη για την άγνωστης σύνθεσης και αγνώστων σκοπών πολυμερή διάσκεψη Γενεύης - του Γεωργίου Κασιμάτη
Αδιαμφισβήτητο και μη διαπραγματεύσιμο δεδομένο είναι η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία αποτελεί πλήρους κυριαρχίας μέλος του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της οποίας τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι εγγυημένα από το Σύνταγμά της, από το διεθνές δίκαιο, από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και από τις Συνθήκες της ΕΈ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
-
1 ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ GUY WAGNER
25.05.2016
Στον Guy Wagner: Αποχαιρετισμός
Αγαπημένε μου Guy,
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγες για πάντα εσύ που με την αγάπη και την φιλία σου ήσουν το πιο πολύτιμο στήριγμά μου από την στιγμή που σε γνώρισα, εδώ και 43 περίπου χρόνια, μέχρι αυτή τη στιγμή που σε χάνω για πάντα. -
1 ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ GAIL HOLST
18.02.2014
Αρχαίες και σύγχρονες ελληνικές τραγωδίες στις όπερες του Μίκη Θεοδωράκη [«Μήδεια», «Ηλέκτρα», «Αντιγόνη»]
Η σχέση των Ελλήνων με την αρχαία τραγωδία είναι ιδιαίτερα συγκινητική αυτή την εποχή που η Ελλάδα φαίνεται να βυθίζεται σε μια άβυσσο φτώχειας, παράνοιας και κοινωνικής αποσύνθεσης. Η παρούσα οικτρή κατάσταση της χώρας προκαλεί συναισθήματα déjà vu στους μεγαλύτερους σε ηλικία Έλληνες, εκείνους που έζησαν όχι μόνον τη δικτατορία των συνταγματαρχών, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές του 1970, αλλά που θυμούνται και την πείνα της Κατοχής και την ωμότητα του Εμφύλιου Πολέμου. Τα διαστήματα σχετικής ειρήνης και δημοκρατίας στην πρόσφατη ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας έχουν βιωθεί στη σκιά των προηγούμενων πολύ τραγικών γεγονότων, τα οποία διαμόρφωσαν τη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.
-
52 ΑΡΘΡΑ ΑΛΛΩΝ
08.02.2018
Άρθρο στήριξη του Σταύρου Ξαρχάκου
Λίγες μέρες τώρα, πληροφορούμαι την ανθρωποφαγία στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη και θα ήθελα απλώς να επισημάνω, ίσως και να θυμίσω σε όλους μας κάποια πράγματα που ορισμένοι μέσα στην όποια απογοήτευση τους, άλλοι στην θέλησή τους για λιθοβολισμό, άλλοι μέσα στον φαρισαϊσμό τους, άλλοι γιατί απλά δεν κατάλαβαν, άλλοι γιατί απλώς αναπαράγουν χυδαιότητες και άλλοι για τον οποιοδήποτε υποκειμενικό τους λόγο, εκφράστηκαν με ακραίους χαρακτηρισμούς για τον σπουδαίο και σπάνιο αυτόν Έλληνα που ζει ανάμεσά μας.