Ο Εθνικός μας πλούτος - των συντελεστών του ''Θεοδωρακισμού''
Ο Εθνικός μας πλούτος αποτελεί το σπουδαιότερο όπλο στην κατεύθυνση της απεξάρτησης του ελληνικού λαού από την ηγεμονία των ξένων. Γιατί είναι άλλο να στηρίζεις την πολιτική σου με βάση την αίσθηση ότι είσαι φτωχός και άλλο να τη στηρίζεις στη βεβαιότητα ότι είσαι πλούσιος. Και το ερώτημα είναι, γιατί στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λείπει κάθε αναφορά στην προβολή του υποθαλάσσιου πλούτου και της ΑΟΖ; Αφού είναι βέβαιο ότι οι ξένοι προστάτες μάς απαγορεύουν να μιλάμε γι’ αυτό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του καθηγητή Μπάτση που ξεκίνησε την προσπάθεια για την αποκάλυψη του ορυκτού μας πλούτου, του οποίου το βιβλίο («Ο ορυκτός πλούτος» - 1950) κατασχέθηκε και καταστράφηκε και ο ίδιος εκτελέστηκε μαζί με τον Μπελογιάννη. Έκτοτε έχει σταματήσει κάθε σχετική προσπάθεια και αναφορά στο θέμα αυτό. Όπως έγινε το ίδιο με τον ιδιαίτερο πλούτο της γης και της κτηνοτροφίας μας και την εξαφάνιση ειδών ζώων και φυτών που υπήρχαν επί χιλιάδες χρόνια.
Εμείς προσπαθήσαμε να αποκαλύψουμε και να αναδείξουμε όλα αυτά με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων οργανώνοντας και μια ειδική εκδήλωση στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης».
Ο πλούτος αυτός σε βάθος 50 χρόνων υπολογίζεται σε πάνω από 30 τρισεκατομμύρια ευρώ. Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν οικονομική βοήθεια αλλά μόνο συνεργασία για την εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας που τις συνοψίσαμε σε 10 κοινοπραξίες. Με την πεποίθηση ότι προσφέρουμε ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια του λαού για να απαλλαγεί από τα χρέη και γενικά τις οικονομικές εξαρτήσεις. Αυτή κατά τη γνώμη μας είναι το πρώτο μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για να σπάσουμε οριστικά την ξένη εξάρτηση δηλ. το ισχύον ΣΥΣΤΗΜΑ και να αποκτήσουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία.
Όλα αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η παράλειψη (το θάψιμο) από τον ΣΥΡΙΖΑ του παράγοντα «εθνικός πλούτος» αποκαλύπτει ότι η πράξη αυτή δηλώνει στους ξένους Εξουσιαστές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται τους λόγους για τους οποίους δεν μας θέλουν πλούσιους δηλαδή οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητους και ότι θα πολιτευθεί μέσα στα πλαίσια και τους όρους στους οποίους έχουν καταδικάσει τη χώρα μας από το 1950 δηλαδή στο παρόν Σύστημα Εξουσίας.
Εδώ μπαίνει ένα ερώτημα: Γιατί το κάνουν αυτό οι προτέκτορες; Μόνο και μόνο για να παραμείνουμε ψωροκώσταινα, εξαρτημένοι βασικά οικονομικά και στη συνέχεια πολιτικά κι από κει ολοκληρωτικά, όπως συμβαίνει επί δυο αιώνες;
Η τελευταία τους κίνηση με τα μνημόνια αποκαλύπτει τον κύριο λόγο για τον οποίο έχουν καταντήσει τη χώρα μας προτεκτοράτο νεοαποικιακού τύπου. Κι αυτός είναι η πρόθεσή τους να λεηλατήσουν τον ορυκτό μας πλούτο, αρχής γενομένης από τους υδρογονάνθρακες που υπάρχουν μέσα στα σύνορα της ελληνικής ΑΟΖ. Γι’ αυτό το πρώτο βήμα είναι να μας απαγορεύσουν να ανακηρύξουμε τη δική μας ΑΟΖ, όπως το έχουν κάνει όλα ανεξαρτήτως των υπόλοιπα κράτη. Όμως το μεγάλο βήμα που θα τους ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της λεηλασίας είναι η εξόντωση του ελληνικού λαού ως υπεύθυνης δύναμης, ικανής να προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντα. Ολόκληρη η πολιτική της Τρόικα από την αρχή έως σήμερα αποδεικνύει την μεθοδικότητα των πιστωτών-προτεκτόρων με την οποία οδηγείται ο ελληνικός λαός με όπλα το Σοκ και Δέος στην απώλεια της προσωπικής και εθνικής του ιδιοσυστασίας.
Τώρα λ.χ. με πρόσχημα τη φορολόγηση χτυπούν την κατοικία με στόχο να μεταβάλουν τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές μέσα στο δικό τους σπίτι. Όμως η απόκτηση Κατοικίας για τον Έλληνα είναι κάτι παραπάνω από μια οικονομική πράξη, γιατί αποτελεί ιστορική παράδοση, πολιτιστικό κεκτημένο και βασική αρχή προσωπικής ανεξαρτησίας. Όπως επίσης και μορφή άμυνας στις αντιδραστικές δυνάμεις κοινωνικής καταπίεσης.
Μπορούμε να παρομοιάσουμε το φαινόμενο αυτό με ένα σαλιγκάρι στο οποίο επιχειρείται να αφαιρεθεί το προστατευτικό του κέλυφος. Με άλλα λόγια ζούμε την επιχείρηση με την οποία κάποιοι επιδιώκουν να κάνουν τους Έλληνες πολίτες γυμνοσάλιαγκες, για να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στο στόχο τους, δηλαδή στη μεταλλαγή του λαού μας σε μια απροστάτευτη, πειθαρχική και ακίνδυνη μάζα ανθρώπων.
Χτυπούν μεθοδικά στον πυρήνα της εθνικής συνείδησης και του ψυχικού και ηθικού δυναμισμού, ώστε μια μέρα να μην είναι ο λαός αυτός σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τη χώρα του και τα συμφέροντά του. Τότε θα χαράξουν οι ίδιοι τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ, μιας και θα είναι απολύτως βέβαιοι ότι μπορεί να μας λεηλατούν ανενόχλητοι, αφού ο λαός μας θα έχει μεταβληθεί σε έναν άβουλο και πειθαρχικό παρατηρητή.
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι το παρόν ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ έχει αναδειχθεί στον μεγαλύτερο κίνδυνο για το ελληνικό Έθνος και όσοι συμμετέχουν με τον α ή τον β τρόπο είναι συνένοχοι και θα δώσουν λόγο στην Ιστορία.
Γι’ αυτό θεωρούμε την απόρριψη ή ακόμα και την αποσιώπηση της ΑΟΖ ως ένα τεστ, από το οποίο κρίνεται η στάση του α ή του β παράγοντα ή κόμματος. Εάν δηλαδή από πολιτική μυωπία ή πολιτικό αρριβισμό συμμετέχουν στη διαδικασία της βιολογικής, ηθικής και ιστορικής εξόντωσης του ελληνικού λαού με κορωνίδα τη λεηλασία της χώρας.
Με σύμβολο την κλοπή των ελληνικών μαρμάρων η λεηλασία μαζί με τις αμέτρητες συμφορές που μας έχουν προκαλέσει, χαρακτηρίζουν τη στάση των μεγάλων λαών της Ευρώπης, που όλες οι πολιτικές δυνάμεις πλην του ΚΚΕ θεωρούν ως μεγάλους μας φίλους και προστάτες της χώρας μας..
Όμως αυτό που ζούμε τώρα με τα Μνημόνια, τη λιτότητα και την περιφρονητική συμπεριφορά των άσπονδων φίλων μας, πολύ φοβόμαστε ότι θα μας οδηγήσει σε ένα συντριπτικό, τελικό-τελειωτικό χτύπημα, με αποτέλεσμα να προσβληθούν ανεπανόρθωτα τα θεμέλια του ελληνισμού, που ως σήμερα άντεξαν σε τρομερές επιθέσεις επί τρεις χιλιάδες χρόνια.
Θα πρόκειται δηλαδή για το μεγαλύτερο έγκλημα απ’ όσα έχουν διαπραχθεί ως σήμερα εις βάρος του ελληνικού λαού και του ελληνικού έθνους.
Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού
ΔΕΙΤΕ/ΑΚΟΥΣΤΕ/ΔΙΑΒΑΣΤΕ
-
09.01.2021
Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη στην εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' της 9.1.2021
Ο κοασμός των βατράχων
Από την πλευρά της δημιουργίας και της παρουσίας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής στη χώρα μας, η δεκαετία του 2020 είναι η πιο φτωχή σε σύγκριση με όλες τις δεκαετίες από το 1940 μέχρι σήμερα.
Στην δεκαετία του '40 είχαμε πόλεμο, ξένη κατοχή, εμφύλιο πόλεμο.
Στην δεκαετία του '50 η χώρα ήταν κατεστραμμένη και υπήρχε η κυριαρχία του Παλατιού και της αστυνομικής βίας.
-
29.12.2020
Η «Όμορφή πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη σε online streaming
Η παράσταση θα προβληθεί σε online streaming από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 9 και 10 Ιανουαρίου 2021
Η «Όμορφη πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, η θεατρική – μουσική υπερπαραγωγή της χρονιάς, που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς, μετά από τις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο, θα προβληθεί διαδικτυακά σε online streaming – worldwide με μιας υψηλής τεχνολογικής κάλυψης ήχου και εικόνας της παράστασης από το Ηρώδειο, μόνο για δύο ημέρες στις 9 και 10 Ιανουαρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας του VIVA.GR, ώστε να την απολαύσει όλος ο κόσμος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. -
130 ΠΟΙΗΜΑΤΑ
12.02.2014
Η Άνοιξη
Χλοϊζει καινούρια ελπίδα η λαγκαδιά
Κάποιο γλυκοκελάϊδισμα σκορπά στη φύση
η νιόχτιστη χελιδονοφωλιά.
Τρέμει η φωνή στα χείλη τα δειλά, που θα σκορπίσει
στη Φύση ό,τι φτερώνει την καρδιά..... -
3191 ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1989
Alexis Zorbas: Ballet Suite-Scene 7: Zorba, John and Hortense
Hungarian State Orchestra,Hungarian Radio Choir,Mikis Theodorakis & Λουκάς Καρυτινός
-
78 ΑΡΘΡΑ
30.09.2017
Απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη σε μια άγνωστη φωνή στο φεστιβάλ της ΚΝΕ (Α' μέρος)
Ξεκινώντας το κείμενό μου αυτό, θα σταθώ σε μια λέξη που μπήκε σαν στάμπα στη σχέση μου με την ΚΝΕ: Την λέξη «Γενίτσαροι». Θα μιλήσω για πράγματα που θα ακουστούν για πρώτη φορά. Κι εσείς θα κρίνετε για ποιο λόγο δεν μίλησε κανείς και κυρίως η ηγεσία του ΚΚΕ για τόσο σημαντικά γεγονότα.
-
11 VIDEOS
13.12.2017
Μίκης Θεοδωράκης στα Σκόπια
-
38 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
2005
Συνέντευξη Μίκη Θεοδωράκη στην εφημερίδα «Ακούει Κανείς;» της Ηγουμενίτσας
Ήταν στα 1964, σε μια δύσκολη εποχή και μολονότι πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να ξύνουμε τις πληγές, εν τούτοις θα σας διηγηθώ την ιστορία της πρώτης επίσκεψής μου στην Ηγουμενίτσα. Πρώτον για να δείτε ότι μοιάζει με παραμύθι και δεύτερον για να διαπιστώσετε την μεγάλη απόσταση που χωρίζει το τότε από το τώρα.
-
19 ΟΜΙΛΙΕΣ
29.12.2017
Ομιλία του Ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Σαλός Θεού» στο Ηράκλειο Κρήτης (20.12.2017)
Αγαπητοί φίλοι
Όλοι οι άνθρωποι έχουν στιγμές αδυναμίας. Εξαίρεση λοιπόν δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ένας πρώην Πρύτανης και νυν Ευρωβουλευτής, - δηλαδή ο υποφαινόμενος. Σε μια τέτοια λοιπόν στιγμή αδυναμίας, δέχθηκα να είμαι ένας από τους ομιλητές στην σημερινή εκδήλωση. Σύντομα όμως αντιλήφθηκα την απερισκεψία μου: Διότι η ανάγνωση του βιβλίου - 527 πυκνοτυπωμένες σελίδες, συν το οπισθόφυλλο- με οδήγησε αθέλητα σε ένα καταιγισμό γεγονότων και εικόνων, σε μια αδιάκοπη περιδίνηση γύρω από ιδέες και πρόσωπα. -
149 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & KEIMENA
02.10.2014
Διώξεις
Δακτυλόγραφο κείμενο-απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη σχετικά με τις διώξεις που υπέστη.
-
49 ΔΗΛΩΣΕΙΣ
11.03.2015
Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη
Οι τελευταίες εξελίξεις μάς φέρνουν πολύ κοντά στην Κυβέρνηση.
- Το αλαζονικό και υβριστικό ύφος του Σόιμπλε, που φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών,
- Η απόφαση για τη δημιουργία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με στόχο την επιδίωξη της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία...
διαβάστε περισσότερα -
153 ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ
13/5/1956
Η κίνησις των συναυλιών του Αχ. Μαμάκη
Αναφορά στις τρέχουσες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός οτι ο Ραδιοφωνικός σταθμός του Παρισιού, συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του, τα έργα "Σονατίνα" και "Έρως και θάνατος". Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 13/5/1956
-
28 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ
05.06.2013
Ανήσυχος απέναντι στις παλινδρομήσεις της “Αλλαγής”
Οι εκλογές του 1977 επιβεβαίωσαν, όπως επισημάνθηκε, ότι το ΚΚΕ κρατούσε ακόμη σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις του. Από την άλλη, η διαρροή αριστερών ψήφων προς το ΠΑΣΟΚ, που ανεδείχθη αξιωματική αντιπολίτευση, ενεργοποίησε και πάλι τον Θεοδωράκη προς την κατεύθυνση της επανασυσπείρωσης της Αριστεράς με κέντρο αιχμής το παραδοσιακό Κ.Κ
-
64 ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΠΙΘΑ
08.05.2012
Ποιο είναι το νόημα των εκλογών ; - του Μίκη Θεοδωράκη
Ο ελληνικός λαός είπε ένα ηχηρό ΟΧΙ στο Μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Απέρριψε την πολιτική της λιτότητας και κυρίως αποδοκίμασε την παράδοση της Εθνικής Ακεραιότητας και Ανεξαρτησίας στους ξένους...
-
32 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΡΘΡΑ
06.02.2018
'Ολο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη σε διαδικτυακό ραδιόφωνο
Διαδικτυακό ραδιόφωνο που μεταδίδει 24 ώρες το 24ωρο επί επτά ημέρες την εβδομάδα, το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους δύο μήνες. Το ραδιόφωνο Mikis, https://mikisradio.com εκτός από μουσική και τραγούδια μεταδίδει αφιερώματα και συνεντεύξεις στον αγαπημένο Μίκη των Ελλήνων κι όχι μόνο.
-
51 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
04.05.2020
Μένουμε σπίτι: Ο Γιώργος Νταλάρας με τραγούδια Θεοδωράκη και Τσιτσάνη στο MEGA
Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει τραγούδια δύο μεγάλων Ελλήνων συνθετών, του Μίκη Θεοδωράκη και του Βασίλη Τσιτσάνη το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαϊου στις 11 το βράδυ, στο MEGA.
-
16 Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
20.10.2012
Πατριωτικό κίνημα αντίστασης – απαλλαγής – ανεξαρτησίας και ανάπτυξης - του Μίκη Θεοδωράκη
Συνεννοηθήκαμε και συνεργαστήκαμε - απλοί πολίτες και επιστήμονες ειδικευμένοι στην αναζήτηση και την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου- με σκοπό να αποκαλύψουμε με αδιάσειστα στοιχεία στον ελληνικό λαό τον κρυμμένο πλούτο της χώρας και ταυτόχρονα να διακηρύξουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα, ώστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής αυτής της περιουσίας να είναι ο ίδιος ο λαός.
-
16 ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
26.03.2015
Ο απαράδεκτος πόλεμος αντιπολίτευσης και ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης και υπέρ των δανειστών την ώρα των διαπραγματεύσεων της χωράς
Η θέση που παίρνω δημόσια για τη συκοφαντική επίθεση κατά του καθηγητή και υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου δεν είναι μόνο για να υπερασπιστώ τον άξιο πανεπιστημιακό δάσκαλο και πολιτικό, του οποίου τις ικανότητες, το ήθος και την αγωνιστικότητα για τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα του ανθρώπου γνωρίζω πολύ καλά από την εποχή που ήταν μαθητής μου στο Πανεπιστήμιο και από τη συνεχή συνεργασία μαζί του μέχρι σήμερα.
-
22 VIDEO ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟN
03.12.2018
Να είστε καλοί - βάλτε μας έξω!
Τα περισσότερα πλάσματα είναι αβλαβή και απλά θέλουν να ζήσουν τις μικρές ζωές τους με ειρήνη.
Οι αράχνες είναι ιδιαίτερα ξεχωριστές επειδή είναι πραγματικά υπέροχα πλάσματα.
Χωρίς αράχνες, οι πληθυσμοί των εντόμων θα εκραγούν, αποδεκατίζοντας τις καλλιέργειες τροφίμων μας, και η οικολογική ισορροπία θα διακυβευόταν σοβαρά. -
1 ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ GUY WAGNER
25.05.2016
Στον Guy Wagner: Αποχαιρετισμός
Αγαπημένε μου Guy,
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγες για πάντα εσύ που με την αγάπη και την φιλία σου ήσουν το πιο πολύτιμο στήριγμά μου από την στιγμή που σε γνώρισα, εδώ και 43 περίπου χρόνια, μέχρι αυτή τη στιγμή που σε χάνω για πάντα. -
1 ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ GAIL HOLST
18.02.2014
Αρχαίες και σύγχρονες ελληνικές τραγωδίες στις όπερες του Μίκη Θεοδωράκη [«Μήδεια», «Ηλέκτρα», «Αντιγόνη»]
Η σχέση των Ελλήνων με την αρχαία τραγωδία είναι ιδιαίτερα συγκινητική αυτή την εποχή που η Ελλάδα φαίνεται να βυθίζεται σε μια άβυσσο φτώχειας, παράνοιας και κοινωνικής αποσύνθεσης. Η παρούσα οικτρή κατάσταση της χώρας προκαλεί συναισθήματα déjà vu στους μεγαλύτερους σε ηλικία Έλληνες, εκείνους που έζησαν όχι μόνον τη δικτατορία των συνταγματαρχών, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές του 1970, αλλά που θυμούνται και την πείνα της Κατοχής και την ωμότητα του Εμφύλιου Πολέμου. Τα διαστήματα σχετικής ειρήνης και δημοκρατίας στην πρόσφατη ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας έχουν βιωθεί στη σκιά των προηγούμενων πολύ τραγικών γεγονότων, τα οποία διαμόρφωσαν τη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.
-
52 ΑΡΘΡΑ ΑΛΛΩΝ
12.02.2018
Ανοιχτή επιστολή του Στάθη Παναγούλη στον Μίκη Θεοδωράκη
Ζωντανό είναι ακόμη στα μάτια μου το πλήθος των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που από τα πέρατα της γης, από την πιο μακρινή γωνιά της Ελλάδας ήρθαν να σε ακούσουν και να διατρανώσουν μαζί σου την πίστη τους για τη Μακεδονία.