• 21.02.2018

  If you eat meat...

  περισσότερα
 • 02.10.2017

  Ο «πεντάλογος» της σκυλίσιας ζωής - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Επειδή ο σκύλος δεν είναι άνθρωπος και δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως τέτοιον.

  περισσότερα
 • 25.04.2017

  Ζητάμε, η κακοποίηση ζώου από πλημμέλημα να γίνει κακούργημα. Υπογράψτε !

  περισσότερα
 • 25.04.2017

  Υπογράφουμε για την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού

  περισσότερα
 • 11.04.2017

  Βέγκαν, πικάντικη μαγειρίτσα με μανιτάρια και αρωματικά χορταρικά

  Η μαγειρίτσα με μανιτάρια, κλασική πλέον και αγαπημένη συνταγή όλων των φυτοφάγων, είναι μια υπέροχη εναλλακτική έναντι της παραδοσιακής που μαγειρεύεται το Πάσχα.

  περισσότερα
 • 07.04.2017

  Γνώρισε το Αναστάσιμο μενού

  περισσότερα
 • 07.04.2017

  Τέλος στο βάρβαρο έθιμο της Σφαγής των Αμνών το Πάσχα

  περισσότερα
 • 03.04.2017

  Αφού δεν αντέχετε να βλέπετε αυτές τις σκηνές, πώς μπορείτε να βοηθάτε στη διαιώνιση αυτής της φρίκης ;;;

  Η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση ήρθε και στην Ελλάδα

  Σφαγεία στην Ευρώπη: Πώς μετριάζεται η σκληρότητα κατά των ζώων

  Το γαλλικό Κοινοβούλιο ψηφίζει την τοποθέτηση καμερών στα σφαγεία

  Το Ισραήλ προχωρά στην τοποθέτηση καμερών στα σφαγεία προς αποτροπή της βαρβαρότητας

  περισσότερα
 • 16.05.2016

  Τα ροτβάιλερ και οι … γκαζιάρηδες - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  … Ας μάθουμε να διαχωρίζουμε την αιτία από το αποτέλεσμα σε κάθε τραγωδία. Ακόμα κι αν η κοινή γνώμη επιμένει να τα βλέπει ανάποδα ...

  περισσότερα
 • 27.03.2016

  Τελικά ποιος είναι φιλόζωος; - του Γιώργου Ταξιδευτή

  Υπάρχουν άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται “φιλόζωοι” και διατηρούν δύο και τρία ζώα. Πολλές φορές όμως, δε μπορώ παρά να διαφωνήσω με αυτά που βλέπω ή μου διηγούνται. Ίσως γιατί η λέξη φιλόζωος για μένα, περιέχει ένα νόημα τέτοιο, που δεν μπορεί να ταιριάξει με τη συμπεριφορά που έχουν τέτοιοι άνθρωποι προς τα ζώα.....

  περισσότερα
 • 09.03.2016

  CSI PET Αθήνα! - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Μια εφαρμογή διαδικτυακής ιχνηλασίας, βασισμένο στη δύναμη του πλήθους…

  περισσότερα
 • 11.01.2016

  Στα πιο σοβαρά κακουργήματα κατατάσσει το FBI την κακοποίηση ζώων

  Στα πιο σοβαρά κακουργήματα όπως η ανθρωποκτονία, ο εμπρησμός και οι επιθέσεις κατατάσσει το FBI την κακοποίηση των ζωών συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά στα χρονικά δεδομένα σχετικά με εγκλήματα κατά ζώων στο εθνικό σύστημα αναφοράς.

  περισσότερα
 • 06.10.2015

  Ο Μίσκο με τη χρυσή καρδιά - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Τη σημερινή στήλη την είχα φυλαγμένη για να σχολιάσω τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων σχετικά με τα ζώα συντροφιάς και την αστική πανίδα. Μετεκλογικώς δε, ώστε να μην επηρεάσω την ψήφο σας… Επειδή όμως ο αρχισυντάκτης μου δεν μου επιτρέπει να παραδώσω λευκή κόλλα, θα μιλήσω για τα ισοδύναμα. Τα ισοδύναμα του απόντος κράτους, που αποδεικνύονται τελικά υπερδύναμα.

  περισσότερα
 • 05.05.2015

  22 σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφθείς που πετάς τα σκουπίδια σου…

  Στις 22 Απριλίου του 1970, 20 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους. 35 χρόνια μετά, 200 εκατομμύρια πολίτες της Γης διαδηλώνουν για τον ίδιο κοινό σκοπό. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης ζητούν να γίνει ο κόσμος μας ένα καλύτερο μέρος!

  περισσότερα
 • 15.12.2014

  Σώστε την αλεπού

  Υπογράψτε το ψήφισμα για την έξοδο της αλεπούς από τα θηρεύσιμα είδη και την ένταξή της στα προστατευόμενα

  περισσότερα
 • 14.12.2014

  Σκοτώνουμε ακόμα τις αλεπούδες; - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Αυτή η είδηση με έπιασε αδιάβαστο. Αφορμή ήταν μια πρόσκληση σε ψήφισμα κατά της θήρας της ελληνικής αλεπούς, που έχει πάψει να θεωρείται -εδώ και 22 χρόνια- βλαβερό είδος. Διότι, όπως έμαθα πρόσφατα, η αλεπού χαρακτηρίζεται μεν απειλούμενο είδος (αν και «ελάχιστης ανησυχίας»), αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των εξολοθρευτών, καθώς παραμένει στη λίστα των θηρεύσιμων ειδών.

  περισσότερα
 • 07.12.2014

  Διαβάστε και διαδώστε το παντού

  Βλέπετε το σκύλο του γείτονα μόνιμα δεμένο με μισό μέτρο αλυσίδα στο μπαλκόνι; Βρήκατε νεκρά γατάκια στα σκουπίδια; Είδατε τη γειτόνισσα να ρίχνει φόλα στο παρκάκι της γειτονιάς;

  περισσότερα
 • 07.12.2014

  Βία κατά των ζώων σημαίνει βία και στο σπίτι - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Πενήντα τέσσερις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων που έφτασαν στη δημοσιότητα μέτρησα τον περασμένο μήνα. Πενήντα τέσσερις! Γίναμε ακόμη πιο ανάλγητοι και σαδιστές λόγω ανέχειας; Δύσκολο να το πιστέψω, βλέποντας παράλληλα τόσες πράξεις ανιδιοτελούς προσφοράς γύρω μου.

  περισσότερα
 • 24.11.2014

  Μεγαλώνοντας με σκυλιά και γατιά - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Η αναγνώστρια της στήλης Χαρίκλεια Μανουσάκη, επαγγελματίας της ψυχικής υγείας, μου έστειλε ένα θαυμάσιο κείμενο για τη σημασία που έχουν τα κατοικίδια στην κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

  περισσότερα
 • 12.10.2014

  Έστι δίκης οφθαλμός - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Τρεις μέρες. Τόσο χρειάστηκε από τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για την πυρπόληση ενός δυστυχισμένου ζωντανού στην Άρτα μέχρι την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

  περισσότερα
 • 10.10.2014

  Ένα αντίο στον Λουκάνικο

  Έγινε γνωστός ως «Λουκάνικος». Έτσι τον μάθαμε, έτσι τον γνωρίσαμε. Δεν ξέραμε πως ο άνθρωπος που τον εντόπισε σε μικρή ακόμη ηλικία να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας τον είχε βαφτίσει «Θόδωρο». Όποιο κι αν ήταν το όνομά του, μαζί του ασχολήθηκαν το BBC, το CNN, το Al Jazeera.

  περισσότερα
 • 04.10.2014

  Σήμερα «γιορτάζουν» τα αδέσποτα. ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

  Οι φρικαλεότητες αυτές, που δυστυχώς συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα δίνοντας στη χώρα μας μια ακόμα θλιβερή και επαίσχυντη πρωτιά, είναι ανάγκη να σταματήσουν μια για πάντα.

  περισσότερα
 • 08.09.2014

  Μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα

  περισσότερα
 • 31.08.2014

  Φιλοζωία και Νομοθεσία: Ένας χρήσιμος οδηγός για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

  Ο δικηγόρος Χρήστος Θ. Πέτκος συνέταξε τον πρακτικό οδηγό «Φιλοζωία και Νομοθεσία». Ο κ. Πέτκος προλογίζοντας αυτή την έκδοση στην ιστοσελίδα του http://dikigoros-athena.gr/ τονίζει: «Στόχος μου είναι να συνδέσω την θεωρία με την πράξη και να συνδράμω τους ζωόφιλους με την παροχή συμβουλών καθώς και χρήσιμων πληροφοριών για τα θέματα που τους απασχολούν.

  περισσότερα
 • 24.08.2014

  Ταξιδεύοντας με το ΚΤΕΛ - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Δεν ξέρω αν είναι εύκολο να περάσεις την κάμηλο μέσα από το μάτι της βελόνας. Έχω σχεδόν πειστεί όμως, τέσσερα χρόνια αργότερα, ότι είναι εξίσου δύσκολο να πείσεις έναν «επαγγελματία» που έχει μάθει να κρατάει το μαχαίρι και το καρπούζι να σεβαστεί την κοινή λογική και τους νόμους…

  περισσότερα
 • 17.08.2014

  Περί καταφυγίων και αδέσποτων - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Καταφύγια αδέσποτων ζώων. Υπάρχουν ελάχιστα και, με εξαιρέσεις που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, άθλια Στο τελευταίο που επισκέφτηκα incognito, ο νόμος για τα ζώα συντροφιάς και την παθητική κακοποίηση υπέφερε σχεδόν το ίδιο όσο και τα «φιλοξενούμενα» ζώα.

  περισσότερα
 • 10.08.2014

  Η φαύλη αλυσίδα της κακοποίησης - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Είναι υπερβολή η μονομανία μας με τον εντοπισμό και την τιμωρία όσων κακοποιούν ζώα; Έχουμε «σπουδαιότερα προβλήματα» να αντιμετωπίσουμε «λόγω κρίσης»; Αν ανήκετε σ’ εκείνους που το κρυφοπιστεύουν -ακόμα κι αν δεν το παραδέχονται ανοιχτά- ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα στοιχεία, από μια ημερίδα που έγινε στην ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής) πριν από μερικά χρόνια

  περισσότερα
 • 08.08.2014

  Νέα εγκύκλιος της ΕΛ.ΑΣ. για να συλλαμβάνονται όσοι κακοποιούν ζώα

  Με νέα εγκύκλιο η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας για όλα όσα ορίζει ο νόμος 4039/2012 και ζητάει την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας ώστε όσοι κακοποιούν ζώα να οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

  περισσότερα
 • 02.07.2014

  Διδάξτε στα παιδιά σας ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια!

  Τρία σκίτσα, που περιγράφουν χωρίς λόγια, το που καταλήγουν συνήθως τα ζώα, τα οποία αντιμετωπίζονται ως δώρα και όχι ως έμψυχα πλάσματα...

  περισσότερα
 • 23.04.2014

  Αυτόφωρο για όποιον βασανίζει τα ζώα με εγκύκλιο του Αρείου Πάγου

  Αυτόφωρο για τους βασανιστές ζώων και μήνυση χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ -που ισχύει για τις άλλες περιπτώσεις μηνύσεων- αφού πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα, ζητεί με ερμηνευτική εγκύκλιο της νομοθεσίας προστασίας των ζώων ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου...

  περισσότερα