• 16.04.2013

  Μίκη Θεοδωράκη: Requiem

  Ακολουθώντας το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών του Θείου Πάθους, το Μέγαρο και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προτείνουν μια μοναδική πασχαλινή συναυλία με το Requiem (Ακολουθία εις κεκοιμημένους) του Μίκη Θεοδωράκη για σολίστ, μικτή και παιδική χορωδία και ορχήστρα. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερώματος στη συμφωνική μουσική του Θεοδωράκη και θα φιλοξενηθεί τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου (ώρα έναρξης: 20.30) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

  περισσότερα
 • 17.01.2013

  Η Συμφωνική Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο

  Σημαντικές παρτιτούρες από τη συμφωνική εργογραφία του Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιάσει η Συμφωνική της Ε.Ρ.Τ. υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου (ώρα έναρξης: 20.30) με τη συμμετοχή της ιδανικής ερμηνεύτριας των έργων του μεγάλου έλληνα συνθέτη, Μαρίας Φαραντούρη, του διεθνούς φήμης βαρύτονου Δημήτρη Τηλιακού και του καταξιωμένου κιθαριστή Ιάκωβου Κολανιάν.

  περισσότερα
 • 14.12.2012

  Τα «Κλασσικά» συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη στην Βιέννη

  Με αυτή τη φράση («THEODORAKIS CLASSICS IN VIENNA») ανακοινώνουν την μεγάλη συναυλία της Παρασκευής 14.12.2012 με συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη, η Συμφωνική Ορχήστρα Wiener Kammer Orchester, η Χορωδία Wiener Singakademie που συνοδεύεται από μεγάλη Παιδική Χορωδία (Gumpoldskirchner Spatzen) και ο μαέστρος Stefan Vladar.

  περισσότερα
 • 01.08.2012

  Η Σίφνος τιμά το μεγάλο συνθέτη & αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη

  Τον σημαντικότερο Έλληνα μουσικοσυνθέτη του 20ου αιώνα που "ταξίδεψε" με το έργο του την Ελλάδα στον κόσμο, το δημιουργό των πλέον αναγνωρίσιμων διεθνώς ελληνικών ρυθμών, το συνθέτη που "έντυσε" με τη μουσική του κατέστησε βραβευμένα ελληνικά και ξένα ποιήματα, τον Άνθρωπο και Αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη, τιμά φέτος ο Δήμος Σίφνου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σίφνου, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού πολιτιστικού προγράμματος.

  περισσότερα
 • 04.07.2012

  Το Canto General του Πάμπλο Νερούδα στο Ηρώδειο

  Το θρυλικό Κάντο Χενεράλ, ιστορικό σημείο συνάντησης της μεγαλειώδους ποίησης του νομπελίστα Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα με τη μουσική του μεγάλου έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Τρίτη 17 Ιουλίου, στις 21.00΄, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

  περισσότερα