Η φιέστα της συναίνεσης - Μίκης Θεοδωράκης

27.05.2011

Η πολυσυζητημένη συνάντηση των Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ακόμα φιέστα από αυτές στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο κ. Παπανδρέου, προκειμένου να αποσπάσει την κοινή γνώμη από την πραγματικότητα και να κερδίσει χρόνο.

Η κυνική εκμετάλλευση της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας -ελπίζουμε εν αγνοία του- αποτελεί μιαν απαράδεκτη εκμετάλλευση και διακωμώδηση του Πολιτεύματος, δηλαδή του μοναδικού θεσμού που αν και χωρίς δυνατότητες τυπικής παρέμβασης, εξακολουθεί να είναι σεβαστός από τη λαϊκή πλειοψηφία.

Εκτός των άλλων χειροπιαστή απόδειξη για τη νέα απαράδεκτη κωμωδία που παίχτηκε για πολλοστή φορά σε βάρος του Λαού είναι ότι ο κ. Παπανδρέου, λίγα μόλις λεπτά μετά το πέρας της συνάντησης, μάς διάβασε από του Μαξίμου ένα κατεβατό που ήταν αδύνατο να έχει γραφτεί και να έχει αναρτηθεί μέσα στο ελάχιστο διάστημα που μεσολάβησε. Δηλαδή το επιτελείο των γραφιάδων που χρησιμοποιεί, γνώριζαν εκ των προτέρων τι θα συμβεί και χρησιμοποίησαν την βέβαιη άρνηση του κ. Σαμαρά, της κ. Παπαρήγα και του κ. Τσίπρα, για να τους κατηγορήσουν για έλλειψη εθνικής ευθύνης και να στρέψουν έτσι σ' αυτούς την οργή του λαού κι ακόμα να στείλουν μήνυμα στους ξένους ότι ο Παπανδρέου είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει μόνος, μιας και οι άλλοι είναι κατώτεροι των περιστάσεων...

Πάνω σ' αυτό το μοτίβο ήταν κουρδισμένος ο κ. Καρατζαφέρης και τα παπαγαλάκια των γνωστών καναλιών που είχαν έτσι την ευκαιρία παίζοντας ένα άθλιο θέατρο, να στρέψουν τα πυρά τους κατηγορώντας για τη σημερινή κατάσταση της χώρας όχι τον Μοναδικό και Μεγάλο Υπεύθυνο, τον κ. Παπανδρέου αλλά τους ηγέτες της αντιπολίτευσης με εξαίρεση τον συνετό και υπεύθυνο κ. Καρατζαφέρη.

Την ίδια ώρα στις πλατείες των πόλεών μας η ανεξάρτητη ελληνική νεολαία φαίνεται πως δεν παγιδεύτηκε απ' αυτό το θέατρο του παραλόγου και εξακολουθούσε να στηλιτεύει τους πραγματικούς θλιβερούς αρχιτέκτονες της μεγάλης τραγωδίας που βιώνει ο λαός και η χώρα.

 
Αθήνα, 28.5.2011

 
Μίκης Θεοδωράκης