• 12.05.2019

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Σχετικά με κείμενο που κυκλοφορεί τελευταία στο διαδίκτυο με τίτλο "ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ" και με το όνομα μου πρώτο στη λίστα αυτών που συνυπογράφουν, θα πρέπει να πω ότι αν και δεν διαφωνώ γενικά με την ουσία του μηνύματος που εκπέμπει, όμως για πρώτη φορά το είδα σήμερα στο διαδίκτυο και ουδέποτε το υπέγραψα. Δεν γνωρίζω πού αποσκοπούν αυτοί που κυκλοφόρησαν το κείμενο, θεωρώ όμως ότι είναι ή πολύ αφελείς ή πολύ πονηροί.

  Αθήνα, 13 Μαΐου 2019
  Μικης Θεοδωρακης

  περισσότερα
 • 26.03.2019

  Απάντηση Μίκη Θεοδωράκη

  Επειδή όλο και περισσότεροι, είτε πρώην μέλη της ΣΠΙΘΑΣ είτε και μη Σπιθίτες μου γράφουν ότι θα πρέπει να ξανακάνουμε μια Κίνηση ανάλογη της ΣΠΙΘΑΣ, θα ήθελα να τους απαντήσω δημοσιοποιώντας τις εξής σκέψεις:

  Δυστυχώς η ζωή δεν γυρίζει πίσω. Στα 2010 ο Λαός ήταν όρθιος. Ενώ σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι γονατισμένος. Επειδή ακριβώς του λείπει η εθνική προοπτική. Ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του μας πούλησαν στους Αμερικανούς, που και μόνο η σκιά τους φοβίζει τους Έλληνες...

  περισσότερα
 • 09.01.2019

  ΜΕΡΚΕΛ

  Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ επέβλεψε με γερμανική πυγμή και συνέπεια την καταστροφή της χώρας μας από την αρχή των Μνημονίων και ιδιαίτερα μετά το 2015 έχοντας γοητεύσει και καθυποτάξει τον Αλ. Τσίπρα.

  Μετά την μεγάλη πυρκαγιά ήρθε να ελέγξει τα αποκαϊδια με σκοπό να επιτύχει την περαιτέρω αξιοποίησή τους και την τελειωτική μας ερήμωση και με το βλέμμα στους υδατάνθρακες που σήμερα όλοι πλέον γνωρίζουν την ύπαρξη και την αξία τους που ανέρχεται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια.

  περισσότερα
 • 02.12.2018

  Καταγγελία

  Καταγγέλλω στον Ελληνικό Λαό και στους φίλους της μουσικής μου στο εξωτερικό ότι το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού.

  Αυτή τη φορά από μέρους του διορισμένου από την παρούσα κυβέρνηση κυρίου Κουμεντάκη, Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής.

  Η δίωξη και ο αποκλεισμός μου από έναν Δημόσιο Οργανισμό θεωρώ ότι γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, καταχρηστικό και προ παντός ανεξάρτητο από την αποτίμηση της αξίας της καλλιτεχνικής προσφοράς μου.

  Πρόκειται για αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας που όμως -μεταξύ άλλων- εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, γιατί μπορεί να εκληφθούν ως πράξης εκδίκησης λόγω των γνωστών πολιτικών μου πεποιθήσεων και θέσεων.

  περισσότερα
 • 25.09.2018

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη


  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός κόμματος, καλείται στην Ασφάλεια όπως γινόταν με τους αριστερούς και δημοκράτες για εκφοβισμό, στις σκοτεινές μέρες της μετεμφυλιακής Ελλάδας.


  Ώστε και Μανιαδάκης κύριε Πρωθυπουργέ;

  περισσότερα
 • 21.09.2018

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη  Η φίμωση του Τύπου υπήρξε πάντοτε η απαρχή ζοφερών εξελίξεων.

  Χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση, γιατί προβλέπω ότι το προσεχές μέλλον μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις.


  περισσότερα
 • 13.06.2018

  Απάντηση Μίκη Θεοδωράκη στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

  Προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδας

  Αγαπητέ Αλέξη,

  Η αγάπη - αγάπη και η Λογική - Λογική.

  Κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το «Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών». Τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν;

  Ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη;

  Εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο από το να σου υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να ανησυχείς.

  Αυτή είναι η Λογική της δικής μου αγάπης.


  Σε χαιρετώ,

  Μίκης

  περισσότερα
 • 31.05.2018

  Επιστολή Συμπαράστασης του Μίκη Θεοδωράκη στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού

  Με αγανάκτηση και οργή πληροφορήθηκα το τελεσίγραφο που στοχεύει στην ουσιαστική διάλυση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, δηλαδή μιας από τις ελάχιστες εστίες ανθρωπισμού που μας έχουν απομείνει.

  Είναι απαράδεκτο να μην μπορεί το κράτος αυτό να διαθέσει κάποιο από τα αμέτρητα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του και που μένουν αναξιοποίητα, για να στηρίξει μια πραγματικά συγκινητική προσπάθεια ανθρώπων που εντελώς αφιλοκερδώς βοηθούν καθημερινά τόσους συνανθρώπους μας.

  περισσότερα
 • 15.02.2018

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη


  Σε απάντηση των σημερινών δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είπε ότι «ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία της ΠΓΔΜ είναι δεδομένος», ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε τα εξής, τα οποία είχε τονίσει και στην ομιλία του στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος,

  περισσότερα
 • 02.02.2018

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη για τις απειλές και την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του

  Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου 2.2.2018, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε:

  «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος»

  Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε:

  «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

  περισσότερα
 • 24.11.2017

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου. Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό. Οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ελληνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική.

  περισσότερα
 • 11.09.2017

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη  Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάζει και να ευχαριστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί χάρη σ’ αυτόν κυβερνά όντας ο ίδιος «κουτσός» (με «κουτσή πλειοψηφία), με μια «κουτσή» Βουλή και «κουτσή» κυβέρνηση, χάρη στην συνταγματική αναθεώρηση του 1986, τότε που ο Α. Παπανδρέου έκοψε από το τότε ισχύον Σύνταγμα το ένα «πόδι» (από τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας), για να το σφετεριστεί ο ίδιος ως Πρωθυπουργός!

  περισσότερα
 • 07.02.2017

  Για τον Λουκιανό - Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη  Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ξεχώριζε για την ευγένεια και την γλυκύτητα του χαρακτήρα του, για την πρωτοτυπία της μουσικής του έμπνευσης και την μοναδικότητα της ερμηνείας των τραγουδιών του.

  Ήταν ένα φαινόμενο ζωής, χαράς και αγάπης, που πλούτισε την μουσική μας και την ζωή μας με φως.

  περισσότερα
 • 21.01.2017

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη  Λυπάμαι πολύ που είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω σ’ ένα θέμα που με βασανίζει, γιατί είμαι Έλληνας, νοιώθω Έλληνας και θέλω την πατρίδα μου να λάμπει πιο πολύ κι από το φως του ήλιου!

  περισσότερα
 • 14.12.2016

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Υπέγραψα κι εγώ το ΟΧΙ στην απέλαση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που είναι βέβαιο ότι αν απελαθούν, θα τους σκοτώσουν.

  Για άλλη μια φορά θα ήθελα να καταδικάσω την όποια απόφαση παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα πολιτικώς διωκομένων και να απευθύνω έκκληση στην Ελληνική Δικαιοσύνη, με την τελική της απόφαση να προστατεύσει τα δικαιώματά τους αυτά και να αποτρέψει την απέλαση.

  περισσότερα
 • 25.11.2016

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Αγαπημένε Φιντέλ,

  μας άφησες και είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ μαζί σου.

  Αθήνα 26.11.2016

  Μίκης Θεοδωράκης

  περισσότερα
 • 01.09.2016

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Όλα δείχνουν ότι με το φάσμα του Τσαουσέσκου να υπερίπταται της χώρας μας και τα φαντάσματα των «επιφανών» μνηστήρων της ηγεμονίας της Ευρώπης (δηλ. Ναπολέων, Μέτερνιχ, Χίτλερ) μπαίνουμε σε μια νέα αποφασιστική φάση τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής ιστορίας που έχει τη μορφή φαρσοκωμωδίας.

  περισσότερα
 • 27.07.2016

  Απάντηση Μίκη Θεοδωράκη

  Φίλοι από την Κύπρο με πληροφορούν, ότι «κάποιοι» αναφερόμενοι στα γεγονότα του 1974, αναμιγνύουν την «λύση Καραμανλή» με το πραξικόπημα στην Κύπρο και την εισβολή και μέσα σ’ όλα αυτά εμπλέκουν και το δικό μου όνομα…

  περισσότερα
 • 17.07.2016

  Μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα του 2015

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

  Έχουν περάσει έξι σχεδόν χρόνια από την επιβολή της απροκάλυπτης και στυγνής εξάρτησης στην χώρα μας και ένας ολόκληρος χρόνος από το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.

  Με το ΟΧΙ αυτό, ο Ελληνικός λαός στην μεγάλη του πλειοψηφία απέδειξε ότι μπροστά στο μεγάλο όραμα της Ελευθερίας ​δεν υπολογίζει τίποτα, αλλά αντίθετα, πρώτα απ' όλα βάζει το πατριωτικό​ και ​εθνικό συμφέρον​ και την υπεράσπιση κάθε σπιθαμής της Ελληνικής γης​.

  περισσότερα
 • 05.06.2016

  Δήλωση - Διευκρίνιση Μίκη Θεοδωράκη

  Η δήλωσή μου για Επανάσταση και Καλάζνικωφ δεν έχει σχέση με την Κυβέρνηση αλλά με τους Ευρωπαίους που με την συμπεριφορά τους προσβάλλουν την χώρα μας, με πρόσχημα την οικονομία...


  Κάντε κλικ στον τίτλο για να διαβάσετε ολόκληρη την δήλωση

  περισσότερα
 • 14.02.2016

  Απάντηση στη λογοκρισία

  Όλη η πορεία της ζωής μου απέδειξε πιστεύω, ότι είμαι πολύ δυνατός! Και η δύναμή μου έγκειται στο γεγονός ότι είμαι πολύ ψηλός (εξωτερικά και εσωτερικά) και ως εκ τούτου, ως σήμερα στάθηκε αδύνατο για τους δημίους των εξουσιαστών -αυτών που με καταπατούν, όπως καταπατούν τον Λαό και την Πατρίδα μου- να φτάσουν τον πέλεκυ τόσο ψηλά, ώστε να με αποκεφαλίσουν. Όπως το κάνουν για κάθε «υπήκοο» που έχει το θράσος να εναντιωθεί στη θέληση των μεγάλων Αφεντικών της Μπανανίας.

  περισσότερα
 • 09.02.2016

  Μήνυμα Μίκη Θεοδωράκη : Ώρα Μηδέν


  Εδώ και καιρό ζούμε τις συνέπειες της ανυπαρξίας πολιτικής από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  περισσότερα
 • 31.10.2015

  Σχόλιο του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή το άρθρο της Έλενας Ακρίτα με τίτλο


  Προσυπογράφω το παρακάτω άρθρο της αγαπητής φίλης Έλενας Ακρίτα. Ό,τι έχει σχέση με το παιδί, πρέπει να θεωρείται από όλους μας ιερό. Πόσα παιδιά χωρίς οικογένεια δεν έχουν την τύχη να φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά S.O.S., στο Χαμόγελο του Παιδιού κλπ. ; Και τι κάνει το Κράτος γι’ αυτά; Απολύτως τίποτα.

  περισσότερα
 • 10.09.2015

  Για τις εκλογές

  Στα σημερινά «ΝΕΑ» (11.9.2015) στην πρώτη σελίδα υπάρχει μια γελοιογραφία του Μητρόπουλου: Μια σκάφη με την επιγραφή «ΜΝΗΜΟΝΙΑ», μέσα στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός εν είδει ζύμης κι από πάνω της ο Γιούνγκερ-φούρναρης με τα μπράτσα γυμνά να τον … ζυμώνει με τις γροθιές του! Υπάρχουν και δυο «κείμενα». Το πρώτο γράφει: «Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω, που δίνει ψωμί στους πρόσφυγες». Το δεύτερο: «Ο Γιούνγκερ ξέρει από φούρνους. Χρόνια ζυμώνει ο άνθρωπος…».

  περισσότερα
 • 24.08.2015

  Ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και απάντηση του Π. Λαφαζάνη


  Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

  περισσότερα
 • 21.08.2015

  Μήνυμα Μίκη Θεοδωράκη

  Σας γράφω με αληθινό πόνο για την πατρίδα μας και για τον Λαό μας, για τον χρόνο που χάθηκε, για την Σπίθα που ενώ ξεκίνησε σαν Ήλιος, κατάντησε λυχνάρι. Όμως εξακολουθεί να υπάρχει, κι αυτό χάρη στην ακλόνητη πίστη δέκα-είκοσι το πολύ συναγωνιστών στις ιδέες μας και σε μένα προσωπικά.....

  περισσότερα
 • 09.05.2015

  Σχόλιο του Μίκη Θεοδωράκη

  "Διάβασα προσεκτικά τα σχόλια που έκαναν οι επισκέπτες διαφόρων blogs σχετικά με τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά στην συναυλία του «Άξιον Εστί» στη Νέα Σμύρνη.".....

  Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο...

  περισσότερα
 • 20.04.2015

  Δήλωση - Απάντηση Μίκη Θεοδωράκη για το «Άξιον Εστί» στη Νέα Σμύρνη

  Διαβάστε την Δήλωση - Απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη για το «Άξιον Εστί» που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης

  περισσότερα
 • 11.03.2015

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Οι τελευταίες εξελίξεις μάς φέρνουν πολύ κοντά στην Κυβέρνηση.

  - Το αλαζονικό και υβριστικό ύφος του Σόιμπλε, που φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών,
  - Η απόφαση για τη δημιουργία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με στόχο την επιδίωξη της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία...

  διαβάστε περισσότερα

  περισσότερα
 • 08.02.2015

  Απάντηση στην εφημερίδα "Die Zeit"

  Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit» σύμφωνα με το οποίο «ακροδεξιός Ρώσος ολιγάρχης μαζί με στέλεχος της Ρωσικής Πρεσβείας που υπηρετούσε στην Αθήνα ως το 2014 προσπαθούσαν να στήσουν δίκτυο υποστήριξης στην Ελλάδα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ» συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα των «συνεργαζομένων» Ελλήνων και το όνομα του Μ. Θεοδωράκη, ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε την εξής δήλωση....

  περισσότερα


test