• 19.09.2011

  Οδοιπορικό του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά - Επίσκεψη στο Νίππος και ίδρυση σπιθών Ρεθύμνου και Αποκόρωνα

  περισσότερα
 • 19.09.2011

  Οδοιπορικό του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά - Επίσκεψη Μίκη Θεοδωράκη στο Θέρισο

  περισσότερα
 • 18.09.2011

  Για τον Εργοτέλη

  Οι σχέσεις μου με τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ ξεκινούν από την παιδική μου ηλικία, δεδομένου ότι ο Χανιώτης πατέρας μου είχε πάρει μέρος ως αθλητής σε διάφορους «σκοπευτικούς» αγώνες και ήταν πολύ περήφανος γι' αυτό.

  περισσότερα
 • 08.09.2011

  Γράμμα του Μίκη Θεοδωράκη προς την Φινλανδέζα τραγουδίστρια και συνεργάτιδα του Arja Saijonmaa

  Σε παρακαλώ να διαβιβάσεις στην συμπαθέστατη συμπατριώτισσά σου Υπουργό Οικονομικών, ότι κάνει μεγάλο λάθος να πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες θα δεχθούμε ποτέ να δοθούν οι εγγυήσεις που ζητάει από τη σημερινή Κυβέρνηση της Ελλάδας, προκειμένου να μας δώσει η χώρα σας κάποιο δάνειο.

  περισσότερα
 • 27.08.2011

  Για τον Λεωνίδα Κύρκο

  Ο Λεωνίδας Κύρκος συνέδεσε τη ζωή του άρρηκτα με τους αγώνες του ελληνικού λαού για Ελευθερία, Δημοκρατία και Πρόοδο από την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης έως την εποχή μας.

  περισσότερα
 • 14.08.2011

  Επανάσταση ή Αγρανάπαυση - Μίκης Θεοδωράκης

  Η επιστήμη της Επανάστασης μας διδάσκει ότι τα αυθόρμητα κινήματα μαζών που εκφράζουν τη λαϊκή διαμαρτυρία, είναι αδύνατο να μετεξελιχθούν σε επαναστατική δύναμη αν λείπει η κοινή και αποδεκτή από όλους ηγετική δύναμη που θα τα μεταβάλει σε συγκεκριμένη και πειθαρχημένη δύναμη κρούσης με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και συγκεκριμένα προγράμματα.

  περισσότερα
 • 10.08.2011

  Για έναν εκσυγχρονισμένο πολιτικό οργανισμό με βάση τη λαϊκή επιτροπή - Μίκης Θεοδωράκης

  Ένα εμπνευσμένο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη γραμμένο τον Δεκέμβρη του 1968, παραμένει και σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. Αναφέρεται στον τρόπο οργάνωσης των Λαϊκών Επιτροπών και δίνει πολλές πολύτιμες συμβουλές για τον τρόπο συγκρότησης και δράσης τους.

  Σας το παραθέτουμε έχοντας την βεβαιότητα ότι θα βοηθήσει σημαντικά όλες τις Σπίθες για την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς τους και στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της δράσης τους.

  περισσότερα
 • 24.07.2011

  Για τον Μιχάλη Κακογιάννη

  Έφυγε από τη ζωή ένας πραγματικά μεγάλος Έλληνας, που πλούτισε την ελληνική τέχνη και τον ελληνικό λαό με αθάνατα πνευματικά έργα.

  περισσότερα
 • 29.06.2011

  Πολιτική ανασκόπηση και η Κ.Α.Π. - Μίκης Θεοδωράκης

  Ο πρώτος η αύξουσα συνειδητοποίηση από μέρους των βουλευτών της παγίδας μέσα στην οποία τους έριξε η πολιτική του Γ. Παπανδρέου. Η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι ηθελημένα αποφάσισε να θέσει τη χώρα κάτω από τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο του ΔΝΤ δηλαδή των ΗΠΑ. Οι δύο άλλοι κλάδοι της εθνικής μας ζωής, της Εξωτερικής και της Αμυντικής πολιτικής είχαν ήδη παραδοθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ.

  περισσότερα
 • 27.05.2011

  Η φιέστα της συναίνεσης - Μίκης Θεοδωράκης

  Η πολυσυζητημένη συνάντηση των Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ακόμα φιέστα από αυτές στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο κ. Παπανδρέου, προκειμένου να αποσπάσει την κοινή γνώμη από την πραγματικότητα και να κερδίσει χρόνο.

  περισσότερα
 • 26.05.2011

  Πράξη άκυρη η εκποίηση της εθνικής περιουσίας - Μίκης Θεοδωράκης

  Σήμερα διάβασα στην Τουρκική εφημερίδα RADICAL ένα πρωτοσέλιδο άρθρο με πανοραμική φωτογραφία του λιμανιού του Πειραιά και με τίτλο «Κελεπούρι η γειτονική χώρα». Στο άρθρο αναφέρεται το μεγάλο ενδιαφέρον της Τουρκίας για τα δύο λιμάνια, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που π΄ροκειται να εκποιήσει η Κυβέρνηση μαζί με αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια και πολλά έργα υποδομής.

  περισσότερα
 • 08.05.2011

  Επιστολή Μίκη Θεοδωράκη προς όλες τις Σπίθες

  Γνωρίζω καλά τι περνάτε. Γνωρίζω τις αγωνίες σας, την οργή σας, τους φόβους αλλά και τις προσδοκίες σας. Γνωρίζω την ανάγκη σας για άμεση αλλαγή, για άμεση απαλλαγή από το οικονομικό αδιέξοδο και την ανέχεια. Όπως γνωρίζω και την ανάγκη σας να αρθρώσετε πολιτικό λόγο, να εκφράσετε την αγανάκτησή σας, να διαδώσετε στους άλλους τις ιδέες μας...

  περισσότερα
 • 08.05.2011

  Ανακοίνωση κεντρικού Ισραηλιτικού συμβουλίου Ελλάδας και απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη

  Η μουσική, η τέχνη, στόχο έχει να ενώνει τους ανθρώπους, να ενώνει τους λαούς αλλά και να θυμίζει.

  Το έργο λοιπόν του αείμνηστου Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Μίκη Θεοδωράκη «Μαουτχάουζεν» είναι ένας ύμνος στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Και αυτό το έργο δεν αλλάζει, δεν λογοκρίνεται.

  περισσότερα
 • 28.04.2011

  Το χρέος απέναντι στην ιστορία και απέναντι στα όνειρα - του Χριστόφορου Δ. Ἀργυρόπουλου

  Η ζωή, το έργο και η δράση τοῦ Μίκη Θεοδωράκη, ὅπως ἀναπτύσσονται στό μουσικό, λογοτεχνικό καί πολιτικό πεδίο, ὁρίζονται ἀπό δύο ἀντίρροπες δυνάμεις. Ἀπό τή μιά εἶναι ἡ αὐστηρότητα, ἡ ἀφιέρωση καί ἡ πνευματικότητα πού ὁρίζουν τή βυζαντινή ἁγιογραφία. Ἀπό τήν ἄλλη
  ὑπάρχει ἡ ἀπελευθερωτική, διονυσιακή καί πρωτοπόρα δημιουργικότητα.

  περισσότερα
 • 14.04.2011

  Ανοιχτή επιστολή Μίκη Θεοδωράκη προς τις Σπίθες

  Η Σπίθα υπήρξε μια ιδέα που επηρέασε τον Λαό μας γρηγορότερα και πλατύτερα απ' ό,τι περιμέναμε, σε σημείο που να εκπλαγούμε κι εμείς οι ίδιοι και να βρεθούμε ουσιαστικά απροετοίμαστοι μπροστά στα τεράστια προβλήματα που έθετε η οργανωτική ανάγκη για μια αρχική και στοιχειώδη έστω ενιαιοποίηση-μορφοποίηση της Κίνησης αυτής.

  περισσότερα
 • 17.03.2011

  Όχι στη χρήση του Ελληνικού και Κυπριακού εδάφους για την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης

  Η ανακοίνωση του Δημήτρη Δρούτσα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει στην «αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας» στη Λιβύη, επιβεβαιώνει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού και να διακινδυνεύσει την ασφάλεια της χώρας, στο βωμό των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

  περισσότερα
 • 10.02.2011

  Αντισημιτισμός και Σιωνισμός - Anti-Semitism and Zionism

  Κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη - Απάντηση σε κατηγορίες που απηύθυναν εναντίον του γνωστοί κύκλοι για ...'Αντισημιτισμό. Mikis Theodorakis answers to the usual circles accusing him of ...Anti-Semitism.

  περισσότερα
 • 28.01.2011

  Έκκληση - οδηγία

  Κατορθώσαμε να προμηθευθούμε και να αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα της Κίνησής μας δύο εκπληκτικά ντοκουμέντα (σε μορφή βίντεο)...

  περισσότερα
 • 24.01.2011

  Δημοσίευμα της Ελβετικής εφημερίδας Neue Zurcher Zeitung

  Η νέα, αιματηρή επίθεση στη Μόσχα κυριαρχεί σήμερα στον ευρωπαϊκό τύπο...

  περισσότερα
 • 19.01.2011

  Ο Μίκης Θεοδωράκης στον Νίκο Χατζηνικολάου - Real fm 97.8

  Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης μέσω της παρέμβασής του από τον realfm 97.8 κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών που συγκρότησε πριν από περίπου δυο μήνες, χαρακτήρισε το Μνημόνιο ως «πραξικόπημα» και υποστήριξε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα έπρεπε να είχε δώσει εντολή σύλληψης των εκπροσώπων της τροϊκας.

  περισσότερα
 • 24.08.2010

  Αντίστροφη μέτρηση II: Πως φτάσαμε στο Δεκέμβρη του '44.

  Στην Αριστερά θυμάμαι ότι κάναμε συζητήσεις μέσα στα σπίτια που είχαμε επιτάξει και τα είχαμε κάνει στρατώνες του ΕΛΑΣ. Ο ΕΛΑΣ ήταν σε σπίτια κανονικά, μέσα σε πολυκατοικίες. Εκεί λοιπόν κάναμε συζητήσεις. Ήμασταν μοιρασμένοι τα δύο. Οι μισοί έλεγαν “Ο Τσόρτσιλ είναι καλός”, οι άλλοι μισοί έλεγαν “Όχι, ο Τσόρτσιλ είναι κακός”.

  περισσότερα
 • 31.05.2010

  Για τον πολιτισμό και την έξοδο από την κρίση

  Στην χώρα μας ο Πολιτισμός συνδέθηκε με την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Πρόοδο και την Ελληνικότητα και προ παντός με έναν Λαό που ψυχικά, ηθικά και πολιτικά ήταν είτε προσπαθούσε να είναι απελευθερωμένος, ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις της όποιας ξένης είτε ντόπιας εξουσίας και ακόμα μέσα σε συνθήκες σκοτεινές, σκληρές και δύσκολες.

  περισσότερα
 • 06.12.2009

  Για την υπεράσπιση της εθνικής μας συνείδησης

  Σ’ αυτή την ιστορική καμπή που βρισκόμαστε, τρία είναι τα κύρια μέτωπα στα οποία οφείλουμε να πάρουμε σαφή στάση:

  Το πρώτο αφορά την Κύπρο και το σχέδιο Ανάν. Το δεύτερο αφορά τα Σκόπια και το όνομα «Μακεδονία». Και το τρίτο την υπεράσπιση της ελληνικότητας μπροστά στην επίθεση που δέχεται από ελληνικές και διεθνείς οργανωμένες δυνάμεις.

  περισσότερα
 • 30.10.2009

  Η μεγάλη φωτιά*

  Στα 2007 άναψε η φλόγα που θα έφτανε στη σημερινή πυρκαγιά που καίει την Ελλάδα και το Λαό μας. Ξεκίνησε με ένα βιβλίο Ιστορίας για τη ΣΤ΄ Δημοτικού, για να εξελιχθεί σε ένα τσουνάμι αμφισβήτησης της εθνικής μας συνείδησης, της ιστορίας του πολιτισμού και της ελληνικότητας με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτή η λέξη. Στην ουσία, όπως αποδείχθηκε, ότι το βιβλίο αυτό υπήρξε η κορυφή του κρυμμένου παγόβουνου, που μας αποκαλύφθηκε ξαφνικά σε όλη του την ανατριχιαστική μεγαλοπρέπεια

  περισσότερα
 • 18.04.2006

  Για την Ευρωπαϊκή Αριστερά... Απαντήσεις στις ερωτήσεις του Κ.Κ.Ισπανίας

  Η τεράστια καμπάνια δυσφήμισης του κομμουνισμού και των κομμουνιστών φαίνεται ότι δεν έχει αποδώσει τελικά τους καρπούς που περίμεναν και τώρα μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί τις κοινωνίες, τους λαούς και τα έθνη ο άκρατος καπιταλισμός, οι άνθρωποι αρχίζουν να ψάχνουν για λύσεις έξω από το σύστημα.

  περισσότερα
 • 30.11.1999

  Ιδρυτική Διακήρυξη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη

  Με την εξαγγελία για την δημιουργία της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία. Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικο-κομματικό κατεστημένο με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από την βαθειά κρίση στην οποία μας οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.

  περισσότερα


türk ifşa escort cep müzik indir https://www.bogazdagezi.com/ https://www.bogazturuteknesi.com/türk ifşa escort cep müzik indir https://www.bogazdagezi.com/ https://www.bogazturuteknesi.com/