• 16.02.2018

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη


  Σε απάντηση των σημερινών δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είπε ότι «ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία της ΠΓΔΜ είναι δεδομένος», ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε τα εξής, τα οποία είχε τονίσει και στην ομιλία του στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος,

  περισσότερα
 • 03.02.2018

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη για τις απειλές και την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του

  Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου 2.2.2018, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε:

  «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος»

  Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε:

  «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

  περισσότερα
 • 25.11.2017

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου. Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό. Οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ελληνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική.

  περισσότερα
 • 12.09.2017

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη  Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάζει και να ευχαριστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί χάρη σ’ αυτόν κυβερνά όντας ο ίδιος «κουτσός» (με «κουτσή πλειοψηφία), με μια «κουτσή» Βουλή και «κουτσή» κυβέρνηση, χάρη στην συνταγματική αναθεώρηση του 1986, τότε που ο Α. Παπανδρέου έκοψε από το τότε ισχύον Σύνταγμα το ένα «πόδι» (από τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας), για να το σφετεριστεί ο ίδιος ως Πρωθυπουργός!

  περισσότερα
 • 08.02.2017

  Για τον Λουκιανό - Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη  Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ξεχώριζε για την ευγένεια και την γλυκύτητα του χαρακτήρα του, για την πρωτοτυπία της μουσικής του έμπνευσης και την μοναδικότητα της ερμηνείας των τραγουδιών του.

  Ήταν ένα φαινόμενο ζωής, χαράς και αγάπης, που πλούτισε την μουσική μας και την ζωή μας με φως.

  περισσότερα
 • 22.01.2017

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη  Λυπάμαι πολύ που είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω σ’ ένα θέμα που με βασανίζει, γιατί είμαι Έλληνας, νοιώθω Έλληνας και θέλω την πατρίδα μου να λάμπει πιο πολύ κι από το φως του ήλιου!

  περισσότερα
 • 15.12.2016

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Υπέγραψα κι εγώ το ΟΧΙ στην απέλαση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που είναι βέβαιο ότι αν απελαθούν, θα τους σκοτώσουν.

  Για άλλη μια φορά θα ήθελα να καταδικάσω την όποια απόφαση παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα πολιτικώς διωκομένων και να απευθύνω έκκληση στην Ελληνική Δικαιοσύνη, με την τελική της απόφαση να προστατεύσει τα δικαιώματά τους αυτά και να αποτρέψει την απέλαση.

  περισσότερα
 • 26.11.2016

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Αγαπημένε Φιντέλ,

  μας άφησες και είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ μαζί σου.

  Αθήνα 26.11.2016

  Μίκης Θεοδωράκης

  περισσότερα
 • 02.09.2016

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Όλα δείχνουν ότι με το φάσμα του Τσαουσέσκου να υπερίπταται της χώρας μας και τα φαντάσματα των «επιφανών» μνηστήρων της ηγεμονίας της Ευρώπης (δηλ. Ναπολέων, Μέτερνιχ, Χίτλερ) μπαίνουμε σε μια νέα αποφασιστική φάση τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής ιστορίας που έχει τη μορφή φαρσοκωμωδίας.

  περισσότερα
 • 28.07.2016

  Απάντηση Μίκη Θεοδωράκη

  Φίλοι από την Κύπρο με πληροφορούν, ότι «κάποιοι» αναφερόμενοι στα γεγονότα του 1974, αναμιγνύουν την «λύση Καραμανλή» με το πραξικόπημα στην Κύπρο και την εισβολή και μέσα σ’ όλα αυτά εμπλέκουν και το δικό μου όνομα…

  περισσότερα
 • 18.07.2016

  Μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα του 2015

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

  Έχουν περάσει έξι σχεδόν χρόνια από την επιβολή της απροκάλυπτης και στυγνής εξάρτησης στην χώρα μας και ένας ολόκληρος χρόνος από το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.

  Με το ΟΧΙ αυτό, ο Ελληνικός λαός στην μεγάλη του πλειοψηφία απέδειξε ότι μπροστά στο μεγάλο όραμα της Ελευθερίας ​δεν υπολογίζει τίποτα, αλλά αντίθετα, πρώτα απ' όλα βάζει το πατριωτικό​ και ​εθνικό συμφέρον​ και την υπεράσπιση κάθε σπιθαμής της Ελληνικής γης​.

  περισσότερα
 • 06.06.2016

  Δήλωση - Διευκρίνιση Μίκη Θεοδωράκη

  Η δήλωσή μου για Επανάσταση και Καλάζνικωφ δεν έχει σχέση με την Κυβέρνηση αλλά με τους Ευρωπαίους που με την συμπεριφορά τους προσβάλλουν την χώρα μας, με πρόσχημα την οικονομία...


  Κάντε κλικ στον τίτλο για να διαβάσετε ολόκληρη την δήλωση

  περισσότερα
 • 15.02.2016

  Απάντηση στη λογοκρισία

  Όλη η πορεία της ζωής μου απέδειξε πιστεύω, ότι είμαι πολύ δυνατός! Και η δύναμή μου έγκειται στο γεγονός ότι είμαι πολύ ψηλός (εξωτερικά και εσωτερικά) και ως εκ τούτου, ως σήμερα στάθηκε αδύνατο για τους δημίους των εξουσιαστών -αυτών που με καταπατούν, όπως καταπατούν τον Λαό και την Πατρίδα μου- να φτάσουν τον πέλεκυ τόσο ψηλά, ώστε να με αποκεφαλίσουν. Όπως το κάνουν για κάθε «υπήκοο» που έχει το θράσος να εναντιωθεί στη θέληση των μεγάλων Αφεντικών της Μπανανίας.

  περισσότερα
 • 10.02.2016

  Μήνυμα Μίκη Θεοδωράκη : Ώρα Μηδέν


  Εδώ και καιρό ζούμε τις συνέπειες της ανυπαρξίας πολιτικής από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  περισσότερα
 • 01.11.2015

  Σχόλιο του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή το άρθρο της Έλενας Ακρίτα με τίτλο


  Προσυπογράφω το παρακάτω άρθρο της αγαπητής φίλης Έλενας Ακρίτα. Ό,τι έχει σχέση με το παιδί, πρέπει να θεωρείται από όλους μας ιερό. Πόσα παιδιά χωρίς οικογένεια δεν έχουν την τύχη να φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά S.O.S., στο Χαμόγελο του Παιδιού κλπ. ; Και τι κάνει το Κράτος γι’ αυτά; Απολύτως τίποτα.

  περισσότερα
 • 11.09.2015

  Για τις εκλογές

  Στα σημερινά «ΝΕΑ» (11.9.2015) στην πρώτη σελίδα υπάρχει μια γελοιογραφία του Μητρόπουλου: Μια σκάφη με την επιγραφή «ΜΝΗΜΟΝΙΑ», μέσα στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός εν είδει ζύμης κι από πάνω της ο Γιούνγκερ-φούρναρης με τα μπράτσα γυμνά να τον … ζυμώνει με τις γροθιές του! Υπάρχουν και δυο «κείμενα». Το πρώτο γράφει: «Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω, που δίνει ψωμί στους πρόσφυγες». Το δεύτερο: «Ο Γιούνγκερ ξέρει από φούρνους. Χρόνια ζυμώνει ο άνθρωπος…».

  περισσότερα
 • 25.08.2015

  Ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και απάντηση του Π. Λαφαζάνη


  Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

  περισσότερα
 • 22.08.2015

  Μήνυμα Μίκη Θεοδωράκη

  Σας γράφω με αληθινό πόνο για την πατρίδα μας και για τον Λαό μας, για τον χρόνο που χάθηκε, για την Σπίθα που ενώ ξεκίνησε σαν Ήλιος, κατάντησε λυχνάρι. Όμως εξακολουθεί να υπάρχει, κι αυτό χάρη στην ακλόνητη πίστη δέκα-είκοσι το πολύ συναγωνιστών στις ιδέες μας και σε μένα προσωπικά.....

  περισσότερα
 • 10.05.2015

  Σχόλιο του Μίκη Θεοδωράκη

  "Διάβασα προσεκτικά τα σχόλια που έκαναν οι επισκέπτες διαφόρων blogs σχετικά με τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά στην συναυλία του «Άξιον Εστί» στη Νέα Σμύρνη.".....

  Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο...

  περισσότερα
 • 21.04.2015

  Δήλωση - Απάντηση Μίκη Θεοδωράκη για το «Άξιον Εστί» στη Νέα Σμύρνη

  Διαβάστε την Δήλωση - Απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη για το «Άξιον Εστί» που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης

  περισσότερα
 • 12.03.2015

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Οι τελευταίες εξελίξεις μάς φέρνουν πολύ κοντά στην Κυβέρνηση.

  - Το αλαζονικό και υβριστικό ύφος του Σόιμπλε, που φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών,
  - Η απόφαση για τη δημιουργία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με στόχο την επιδίωξη της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία...

  διαβάστε περισσότερα

  περισσότερα
 • 09.02.2015

  Απάντηση στην εφημερίδα "Die Zeit"

  Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit» σύμφωνα με το οποίο «ακροδεξιός Ρώσος ολιγάρχης μαζί με στέλεχος της Ρωσικής Πρεσβείας που υπηρετούσε στην Αθήνα ως το 2014 προσπαθούσαν να στήσουν δίκτυο υποστήριξης στην Ελλάδα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ» συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα των «συνεργαζομένων» Ελλήνων και το όνομα του Μ. Θεοδωράκη, ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε την εξής δήλωση....

  περισσότερα
 • 31.01.2015

  Σύμβολα - του Μίκη Θεοδωράκη

  Το Γιούρογκρουπ και ο Πρόεδρός του ο Ολλανδός είναι οι εικόνες που με βασανίζουν. Πέρασα τόσα και τόσα γιατί η Μοίρα με γέννησε Έλληνα που πρέπει να υπομένει τα καπρίτσια των ισχυρών, να σκύβει το κεφάλι και να μάθει ακόμα και να τους αγαπά! Αυτόν όμως τον Ολλανδό με τα γυαλάκια ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω, αν και μικρός έπινα γάλα Nestle......

  περισσότερα
 • 21.11.2014

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Ακόμα και ο πιο δύσπιστος Έλληνας σήμερα έχει καταλάβει ότι οι πιστωτές μας δεν θέλουν να μας αφήσουν από τις δαγκάνες τους και γι’ αυτό το λόγο η Τρόικα θέτει όλο και πιο σκληρούς όρους. Γιατί η Ελλάδα είναι γι’ αυτούς «λαβράκι» και θέλουν να μας «τηγανίζουν» στον αιώνα τον άπαντα.

  περισσότερα
 • 14.05.2014

  Νέα δήλωση - διάψευση του Μίκη Θεοδωράκη

  Δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα από την προηγούμενη δήλωση που αναγκάστηκα να στείλω στον τύπο για να διαψεύσω ότι δήθεν στηρίζω κάποια πολιτική παράταξη στις επερχόμενες εκλογές και ήδη πληροφορούμαι ότι χθες ανακοινώθηκε ότι υποστηρίζω «μαζί με άλλους καλλιτέχνες» υποψήφιο Δήμαρχο.

  περισσότερα
 • 09.05.2014

  Δήλωση - διάψευση του Μίκη Θεοδωράκη

  ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ.

  Πληροφορούμαι ότι έχει κατακλύσει το διαδίκτυο «είδηση» για δήθεν συνάντησή μου με αρχηγό πολιτικού κόμματος και για δήλωση στήριξης εκ μέρους μου του κόμματος αυτού.

  Το ΔΙΑΨΕΥΔΩ κατηγορηματικά.

  περισσότερα
 • 11.06.2013

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη για τις ΔΕΚΟ και την ΕΡΤ

  Ενώ ακόμα και το ΔΝΤ καταγγέλλει την καταστροφική πολιτική της Τρόικα σε βάρος του Λαού μας, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να πειθαρχεί στις εντολές της, που τώρα περνούν στη φάση της εξόντωσης των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ πετώντας στους δρόμους χιλιάδες οικογένειες.

  περισσότερα
 • 14.05.2013

  Ιερισσός - Δήλωση-Οδηγία

  Ειδικά για τους Έλληνες που έχουν την ευλογία να ζουν σε ένα φυσικό περιβάλλον θεϊκού κάλλους, η αγάπη, ο σεβασμός και η προστασία της φύσης πρέπει να είναι το πρώτο και σπουδαιότερο καθήκον.

  περισσότερα
 • 13.05.2013

  Δήλωση προς τους σπιθιστές

  Ας τελειώνουμε επί τέλους με όλες αυτές τις παιδικές ασθένειες και ας ασχοληθούμε με τα καθήκοντα που βάζουν μπροστά μας η ζωή και οι ηθικές μας δεσμεύσεις.

  περισσότερα
 • 26.10.2012

  Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη

  Το ΚΚΕ κατέθεσε στις 12 Ιούλη στη Βουλή πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων» και καλεί τους Έλληνες πολίτες να υπογράψουν σχετικό κείμενο στήριξης της πρότασής του αυτής.

  περισσότερα